Tuesday, July 9, 2013

Ramadhan 13

Greeting Text

Tetiba hari ni feeling nak update sebab Nad pun dah 3 bulan dah tak update. Great news is, esok Puasaaa @ Bulan Ramadhan !! Nad semestinya excited. Siap plan lagi, bulan puasa nanti nak berbuka dengan ape, nak terawih penuh n macam-2 lagi lah.. Hari ni pun, masa waktu Agama, ustaz ada terangkan topik bulan puasa bagi mengingatkan kteorang balik. Kot-2 ada yang terlupa. Almaklumlah, lama sangat kann...

Ni Nad nak share sikit dengan kauorang. Kot-2 korang pulak yang terlupa. Benda-2 ni simple je tapi yang simple ni lahh selalu kita lupa atau tak sengaja terbuat. 


Nad start dengan Perkata Makhruh dulu :)
  • Merasa makanan dengan lidah *bagi yang ibu-2 lahh.. 
  • Gosok gigi lepas waktu Zuhur *mulut berbau pun takpee.. Abaikan je. Semua faham
  • Berkumur *bagi yang over lah. selang 2 minit je kumur, melampau lah tuu..
  • Masa ambil wuduk, saja ambil air lebih masa kumur mulut xD
  • Berbekam
  • Tidur yang banyaaaak
Perkara yang Tidak Batalkan Puasa :) *yang ni orang selalu confuse
  • Menelan air liur *tapi jangan lebih-2
  • Bersuntik
  • Termasuk debu / lalat dalam mulut *tu wajib dikeluarkan
  • Tertelan air masa berkumur
Memandangkan esok puasa, ramai kawan-2 yang celebarte. Unfortunately, Nad tak boleh join.. Tertidur punyaa pasal. Hahah 


^.^ #Hari tu Nad pergi Drama Competition peringkat Negeri dkat Raub. Kiteorang terkejut badaakk bila Cameron Highlands dapat no3. Memang tak expect langsung sebab ada team yang lagi best dari kteorang. Tapi dah rezeki kan. Kitaorang memang happy gilerr.. Tak sia-2 lah practice. 


 
Hak cipta terpelihara Miraa Hussin| Copyright-2012